Wat ?

onze sport kort omschreven

Canicross

Bij Canicross vormt een loper een team met zijn hond. De hond heeft hierbij een ondersteunende rol en zal de loper voorttrekken. Hiervoor is specifiek materiaal vereist.
Het komt er op neer om zo snel mogelijk een parcours af te leggen gaande van 2 tot soms 6 of 8 km. Het belang en de gezondheid van de hond staan hierbij voorop.


Canitrail

Canitrail is net als Canicross lopen met de hond voorop, trekkend. Doch zijn bij Canitrail de afstanden groter, is er geen tijdsdruk en gaat het meer om genieten dan om winnen.


Bikejoring

Bikejoring is een variant op Canicross, maar dan met een mountainbike. Het spreekt vanzelf dat de hond in uitstekende conditie dient te verkeren en de basiscommando's goed onder de knie moet hebben. Verder zijn handschoenen, helm en fietsantenne cruciaal.


Coursing

Coursing is een sport waarbij de hond achter een 'prooi' loopt. Dit wordt vooral door windhonden beoefend, maar kan in principe met eender welke hond gedaan vorden.

De hond 'jaagt' achter een mechanisch voortgetrokken 'prooi' en wordt op het einde uiteraard beloond :-) (doordat hij er even mee mag spelen bvb)

Coursing renbanen zijn er niet zo heel veel en vaak gereserveerd voor windhonden clubs. Maar soms zijn de pistes open voor alle publiek. Door af en toe een sessie te organiseren kunnen we de hond aanleren wat juist van hem verwacht wordt op zo'n evenement :-)

Onze eigen apparatuur hiervoor is momenteel nog in experimentele fase...