Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig om te beginnen met Canicross?

Het noodzakelijke canicrossmateriaal bestaat uit een harnas voor de hond, een elastische lijn en een heupgordel.
Vooral bij  het hondenharnas is de maat heel belangrijk. We beschikken over verschillende modellen en maten om uit te lenen tijden de eerste trainingen. Waarna we advizeren bij de aankoop. Zelf verkopen we dit materiaal niet.

Verder dragen we loopkledij en zijn loopschoenen niet onbelangrijk. Het parkoers is soms modderig en dan zijn trail-schoenen aangewezen. Als je dit niet hebt kan je natuurlijk beginnen met gewone schoenen. 

Mag ik eens komen meedoen ?

Ja, natuurlijk.
Gebruik de contactinformatie op deze site en we spreken eens af. Vaak wordt er onmiddelijk meegelopen met een woensdag of zondag-sessie, omdat je hond het gedrag van andere gaat kopieren en zodoende eerder zal trekken of voorlopen.
Individuele sessies zijn daarom iets minder interessant maar uiteraard ook mogelijk.

Wanneer zijn de trainingen?

De trainingsmomenten en locaties staan steeds vermeld op de homepage.

Hoeveel bedraagt het lidgeld?

Bij ons betaal je geen lidgeld. Ook geen bijdrage per training.
We verwachten een goed humeur en een aangename bijdrage tot de groepssfeer.

Ik ben bang dat ik jullie niet ga kunnen volgen

Dit is volledig onterecht. Er zijn bij ons snellere en tragere lopers. De groepjes worden gemaakt afhankelijk van de  aanwezigen.
Doch, omdat we ondertussen wat gegroeid zijn is het leuk als je een half uurtje kan joggen, dat mag langzaam zijn,  voordat je met de groepssessies mee komt.
Maar geen nood,  we begeleiden je  met een start-to run programma dat kan bestaan uit gezamelijke en individuele sessies.

Moet mijn hond speciaal voer krijgen?

Ja en neen.

Ik ga er van uit dat een goede basisvoeding altijd belangrijk is. Als je intensiever begint te sporten met je hond zal hij meer energie verbruiken en moet je bijvoeren. Een 'populaire' voeding heeft typisch een lager energetisch gehalte. Veel maagvulling maar iets minder proteïnen om de gezinshond tevreden te houden met een volle maag zonder dat hij obees wordt.

Een sporthond heeft net zoals de mens eiwitten nodig voor de spieropbouw en herstel.  Dit vind je in de meer specifieke voeding. Ipv. 'meer' te gaan voeren is het soms dus verstandiger uit te kijken naar een kwalitatievere voeding.

In een verder stadium zijn er ook nog tal van 'supplementen' beschikbaar. Deze bespreken gaat echter wat ver voor deze FAQ  en is komt mijns inziens 'na' een goede basisvoeding.

Ik heb een angstige hond.

Honden zijn net als mensen, allemaal verschillend.

We vragen aan de mensen om steeds hun hond aangelijnd te houden en zeker afstand te bewaren met nieuwe honden.
We zien ook dat de honden vaak een voorkeur gaan hebben voor bepaalde soortgenoten en het soms ook moeilijker hebben met anderen.
Afstand houden, observeren, ...  de honden die regelmatig komen lijken het goed met mekaar te vinden.

Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen via facebook, e-mail of whatsapp.